dinsdag 20 april 2010

Maria Candida Gentile


Maria Candida Gentile is de eerste Italiaanse vrouwelijke “neus” in de afgelopen dertig jaar. Ze heeft gestudeerd in de beroemde school voor parfumeurs in Grasse, waar ze haar titel “Maître Parfumeur” heeft behaald. Nu heeft ze haar eigen lijn parfums gemaakt, die uit vier geuren bestaat: Exultat, Cinabre, Gershwin en Sideris.

Vandaag kreeg ik een kans om kennis te maken met haar parfums. Het was een mooie ervaring . Het is heel opvallend, dat wierook en zwarte peper zeer geliefd zijn bij deze parfumeur. Een koele balsemachtige noot van één van deze componenten of hun mengsel lijkt een karakteristieke gezamenlijke thema te zijn in deze geuren. Door deze noten krijgen deze geuren een frisse koele accent met exotische balsemachtige twist.

Je herkent veel kwaliteit in deze parfum – de keuze van de ingrediënten, de samenstelling en de verpakking - het straalt klasse en elegantie uit. Er zit ook iets aristocratisch in deze geuren, maar ook een opvallende combinatie van een tegenspel tussen iets te afstandelijk begin en warme hart.

Opvallend is ook, dat deze geuren dicht bij de huid blijven – ze creëren geen grote aura, maar eerder een licht briesje. Ze vermengen zich ook goed met de huid en worden snel een soort “second skin” of een deel van je unieke eigen geur.

Deze geuren zijn niet makkelijk voor iedereen om te begrijpen. Vooral de exotische balsems van peper en wierook kunnen een beetje afschrikken. Maar diegene, die geduld hebt en deze geuren op de huid durft te laten bloeien, krijgt een mooie verrassing, want elke geur heeft zijn eigen verhaal.

Ze worden gemaakt in de concentratie Eau de Parfum. Op dit moment zijn ze alleen in Italië verkrijgbaar, maar er wordt hard aan gewerkt om ze ook naar Nederland te laten komen.
Komende dagen zal ik meer vertellen over elk van deze geuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten