dinsdag 20 april 2010

Gershwin van Maria Candida Gentile


Lees ook algemene indruk over de geuren van Maria Candida Gentile:
http://hetparfum.blogspot.com/2010/04/maria-candida-gentile.html

Gershwin – een combinatie van citrus met aromatische kruiden en hout.

Compositie: Vroegbloeiende Citroen, Sicliaanse Citroen, Bittere Sinasappel, Grapefruit, Zwarte Peper, Waterlelie, Sycamore Bloemen, Kruidnagel, Sandelhout, Wierook.
Op de website vermelde informatie: Is geïnspireerd door “Rapsody in Blue” by Gershwin – een muzikale caleidoscoop van Amerika, de mengseling van rassen en de geboorteland van Blues. In deze geur wordt de solo van de citrusnoten geaccompagneerd door de frisse en lichte kruiden op de achtergrond van vochtige hout.

Mijn eigen beleving: Voor mij is het een frisse explosie van citrusvruchten, die eerst met de koele exotische achtergrond van zwarte peper samengaat en daarna wordt verwarmd door de kruiden. Wierooknoot begeleidt deze compositie en zorgt voor een mooie overgang tussen zoete frisse citrusnoten en de warme houtnoten in de basis. Deze geur doet mij denken aan de warme zonnige dag ergens in de Italiaanse provincie, waar de lucht vol is van de geur van rijpe citroenen en sinasappels. Je komt een kerkje tegen en je gaat er naar binnen. Het is donker daar en de lucht is veel koeler en vochtiger, dan buiten. Het is gevuld met de blikken van kaarsenvlammen en meditatieve vibraties van wierookgeur. Maar je neemt een vlaag van de buitenlucht met je mee . En daar – op het randje, waar beide geuren zich beginnen te vermengen wordt dit parfum geboren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten