vrijdag 19 maart 2010

Pure Gold van Montale

Hoe zou puur goud ruiken? Naar vijf sterren en eerste klasse? Of naar bloed en ongein? Het kent meerdere aspecten, maar is zeker altijd bedwelmend. Dat is het kernwoord om de geur van puur goud te beschrijven. In zijn “Pure Gold” parfum heeft Pierre Montale de geur van zwoele tropische bloemen van jasmijn en oranjebloesem gecombineerd met de sappige nuances van mandarijn en abrikoos en de zoete verrukking van de vanille. Het resultaat is verbijsterend – je wordt aangetrokken door deze parfum net als een vlinder die door de geur van de tropische bloemen en fruit wordt aangelokt. Aantrekken, bedwelmen en betoveren is wat je met een stuk van puur goud of met “Pure Gold” van Montale doet. Dat was hetidee, maar hoe zit het met de werkelijkheid?

Door het hierboven beschreven idee heb ik een indruk gekregen, dat "Pure Gold" een zware, zwoele en zelfs misschien een verstikkende geur. Maar ik was zeer verrast toen ik het rook. "Pure Gold" is in tegenstelling tot mijn verwachtingen een frisse en bloemige geur. Het opent met de zoete, maar frisse citrus noten met zachte sappige nuances van abrikoos en transparante witte bloemen. Langzaam wordt het warmer op de huid, waardoor ook de kruidige nuances van de bloemen naar voren komen. Langzaam ontvouwt zich ook een verleidelijke warme oosterse kant van jasmijn, die versmelt zich in de chypre-achtige basis van patchoeli, verwarmd met de noten van amber en licht gezoet met vanille. Deze geur is sterk en je blijft het zeker van een halve dag tot de hele dag ruiken. Afdroog is aangenaam en is gedomineerd met chypre-achtige en warme patchouli toon en licht zoete vanille.

Samen met Louban, Aoud Leather en Amber & Spices vormt het een kwartet van de warme, omhullende geuren met een rijke basis. Ze behoren tot de gouden collectie. Op zijn website deelt Montale deze geur onder de bloemige geuren. Zelf zou ik deze geur omschrijven als bloemig oriĆ«ntaals met elementen van chypre in de basis. Bij deze indeling denk je snel aan "Pure Gold" als damesgeur. Maar kruiden en chypre nuances kunnen ook op mannenhuid goed openen. Het is een makkelijke geur, die bijna op elke huid goed zit en vrijwel door iedereen als “lekker” wordt ervaren.

Je betaalt ongeveer €135 voor 100 ml.

Deze geur is verkrijgbaar bij Miroir (Spiegelgracht 6, Amsterdam), maar waarschijnlijk ook te bestellen bij andere parfumerieƫn, die de geuren van Montale verkopen, zoals b.v. Lianne Tio Parfums (Weena-Zuid 144, Rotterdam).

Credits: Afbeelding van de LuckyScents website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten