zondag 20 december 2009

Classificatie van geuren: Citrus (buitenbeentje)

Bij het bestuderen van de Citrus geurenfamilie heb ik een interessante subcategorie gevonden, die noch door de Franse vereniging voor parfumeurs noch door Michael Edwards wordt beschreven. Het is de groep van gourmand citrus – een combinatie van citrusnoten en gourmand noten zoals vanille, suiker, caramel etc. Ik geloof, dat de geur van citroentaart zou het beste voorbeeld zijn voor deze subcategorie.

De parfums, die hier kunnen worden ingedeeld zijn bijvoorbeeld:

Miel&Citron van L’Occitane en Provence of 1873 van Histoires de Parfums.

Helaas kon ik deze geuren niet bij Michael Edwards vinden. Het zou interessant zijn hoe ze bij zijn classificatie zijn ingedeeld. Misschien zouden ze onder de oriƫntaalse geurenfamilie vallen.

Lees ook:
http://hetparfum.blogspot.com/2009/12/classificatie-van-geuren-citrus-sfp.html
http://hetparfum.blogspot.com/2009/12/classificatie-van-geuren-citrus-michael.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten